Turkey Rainbow

curcan-colorat
Cand motanul nu-i acasa, Lore face de mancare :D. Am profitat de faptul ca eram singura acasa si am zis sa-mi surprind sotul cu ceva bun de mancare. Si cum aveam in frigider niste carne de curcan care se apropia de termenul de expirare, am zis ca trebuie neaparat sa-l includ in surpriza culinara :).

Va spuneam mai demult ca mie imi vin ideile in momentul cand deschid frigiderul si vad ce ingrediente am. Asadar, pentru curcanul colorat de mai sus, aveti nevoie de:

– 1/2 kg piept de curcan fara piele
– o ceapa rosie
– 1/2 cana boabe de porumb congelat
– 1/2 cana boabe de mazare congelata
– o portie de porumb, din acela ce se fierbe in punga
– 5 ciuperci champignon
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri de faina
– 300 gr smantana (sau 300ml lapte)
– 3 catei de usturoi
– 50 gr cascaval

1. Carnea se taie in bucati mici si se prajeste intr-o lingura de ulei pana se rumeneste. Apoi se pune deoparte, intr-un castron.

2. Ceapa se taie marunt si se caleste in cealalta lingura de ulei. Cand ceapa e aurie, se adauga ciupercile taiate felii. Se lasa cateva minute pana cand ciupercile se inmoaie, apoi se presara cele 2 linguri de faina si smantana. Se mai lasa 2-3 minute, apoi se adauga usturoiul taiat dupa preferinta, sare dupa gust, si se stinge focul.

3. Separat se fierb orezul, porumbul si mazarea. Cand sunt fierte, se scurg bine de apa si se pun peste sosul de smantana. Se amesteca bine.

4. Se unge o tava adanca cu unt sau putin ulei, se adauga compozitia de legume cu sos, si bucatile de carne. Se amesteca pentru a se incorpora bucatile de carne in compozitie.

5. Cascavalul se taie cubulete si se arunca in tava din loc in loc (sau se poate da prin razatoare).

6. Se da tava la cuptor timp de 15-20 de minute, pana cand mancarea capata o culoare aramie.

Da. A fost foarte bun :).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.