Reteta Pavlova / Pavlova Recipe

Am avut mereu o retinere in a incerca reteta de Pavlova. Asta pentru ca niciodata nu mi-au iesit bezelele asa cum trebuie. Ba gumoase, ba ingalbenite, niciodata ca cele din cofetarie.

De cand am KitchenAid-ul, am inceput sa prind curaj sa incerc tot mai multe retete neabordabile pana acum.

Recunosc ca m-au ajutat si orele petrecute uitandu-ma la Chefi la cutite ๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ, de unde am mai prins cate un tips & tricks๐Ÿ’กsi unde tot mai des am auzit de retetele lui Alain Ducasse. Asa ca, am cautat reteta de bezea direct de la el, sa merg la sigur. Din ce am inteles eu, secretul e cantitatea de galbenus = cantitatea de zahar tos = cantitatea de zahar pudra. Si, bineinteles, temperatura si timpul de gatire.

Am pus in practica toate cele citite si am fost super mandra de rezultat, o bezea alba, coapta perfect, crocanta. Exact ca cea din cofetarie, dar mai buna ca e facuta de mine ๐Ÿ˜ . Sunt convinsa ca si mixerul KitchenAid a ajutat, pentru ca am observat diferenta intre albusurile batute cu mixerul normal si cele batute cu mixerul KitchenAid.

Pentru crema, nu am mers pe clasic. Am vrut sa aiba consistenta mai moale, ca o smantana, ca sa balanseze crocantul bezelei. Mi-a placut rezultatul, dar sigur data viitoare voi incerca si combinatia de crema + sos.

Ingrediente

  • Bezea
  • 150g albus ou (de la 5 oua marimea M)

  • 150g zahar tos

  • 150g zahar pudra

  • o lingurita zeama de lamaie

  • o fiola esenta vanilie

  • Crema
  • 200ml smantana naturala pentru frisca

  • 500ml lapte

  • 2 linguri cu varf amidon

  • 1 galbenus ou

  • 1 lingura zahar

  • o fiola esenta vanilie

  • Decor
  • Fructe proaspete

Instructiuni

  • Bezea
  • Am pus albusurile in vasul mixerului si am mixat pana s-au intarit foarte bine.
  • Am adaugat zaharul tos, esenta de vanilie si zeama de lamaie si am continuat mixarea pana cand zaharul a fost complet dizolvat.
  • La final am adaugat zaharul pudra si am amestecat usor cu o spatula.
  • Am format 3 bezele mari, rotunde, cu diametrul de 18cm. Le-am dat forma cu spatula, cu marinile usor ridicate, iar in mijloc am format o adancitura pentru crema.
  • Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 90ยฐC timp de 3 ore. Dupa cele 3 ore, am lasat tava in cuptor pentru inca 2 ore inainte sa deschid cuptorul.
  • Crema
  • Intr-o cratita mica, am pus zaharul si amidonul si le-am amestecat.
  • Am turnat laptele putin cate putin.
  • Am pus cratita pe foc mic si am amestecat cu telul, pana cand compozitia s-a ingrosat si a devenit de consistenta unei budinci.
  • Am adaugat galbenusul batut si am amestecat in continuare 1-2 minute.
  • Am luat de pe foc si am adaugat esenta de vanilie.
  • Am acoperit crema cu o folie alimentara si am lasat sa se raceasca complet.
  • Am pus frisca lichida in bolul mixerului si am mixat pana s-a intarit.
  • Am adaugat treptat crema, cate o lingura pe rand, in timp ce am mixat la viteza medie pana s-a incorporat.
  • Asamblare
  • Toate componentele trebuie sa fie reci.
  • Am umplut bezeaua cu crema.
  • Am decorat cu fructe.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.