Reteta Inghetata cu Banane si Iaurt / Banana Frozen Yogurt Recipe

Treceam eu prin bucatarie zilele trecute si am vazut cu coada ochiului pe masa doua banane coapte, puse de *le husband pentru aruncat, ca nu-i plac bananele prea coapte. Primul gand a fost sa fac banana bread, dar l-am si auzit pe *le husband vaitandu-se ca iar il ingras 🙄 . Mi-am adus aminte ca am citit undeva o reteta de inghetata fara zahar, cu baza de iaurt grecesc, asa ca fara sa ma gandesc de doua ori, am taiat bananele si le-am bagat in congelator pana a doua zi.

Homemade banana frozen yogurt recipe with raspberry

A doua zi am primit unda verde ca “the small bears” 🐻🐻 pofteau inghetata de banane, asa ca imediat m-am activat si cateva minute mai tarziu inghetata era in congelator. Reteta este foarte simpla si rapida, daca exceptam timpul in care bananele au stat in congelator (24h). Pentru preparare este nevoie de un blender sau robot de bucatarie (eu am un mini-robot de bucatarie, si-a facut treaba cu succes).

Am facut si un topping de caramel, din exces de zel 😀 , dar merge foarte bine si simpla. Deasupra am pus niste zmeura primita de la tara din gradina, doar pentru a-i da culoare.

Scroll down for the English recipe

Ingrediente

  • 2 banane foarte coapte

  • 1 lingura miere

  • 450g iaurt grecesc

Instructiuni

  • Am curatat bananele de coaja, le-am taiat bucati si le-am pus intr-o caserola acoperita in congelator pentru 24h.
  • Am pus bananele congelate, iaurtul si mierea intr-un robot si am mixat pana cand am obtinut o compozitie fina.
  • Am pus inghetata intr-o caserola cu capac si am bagat-o in congelator pana a doua zi.
  • Scoateti inghetata din congelator cu cel putin 30 minute inainte de servire.
  • Homemade banana frozen yogurt ingredients
  • Homemade banana frozen yogurt mixed ingredients
  • Homemade banana frozen yogurt ready to freeze

Ingredients

  • 2 ripped bananas

  • 1 Tbsp honey

  • 450g greek yogurt

Directions

  • Peel the bananas, slice them and place them in a sealed container, freeze for 24h.
  • Add the frozen bananas, yogurt, and honey to a food processor. Process until creamy.
  • Transfer the frozen yogurt to a sealed container and freeze until the next day.
  • Take the container out of the freezer at least 30 minutes before serving.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.