Reteta Sanatoasa de Brownies fara Coacere / Healthy Brownie Bites Recipe

Gold gift box lined with bright pink tissue paper and filled with chocolate-covered brownie bites, with several more brownie bites topped with sea salt scattered on a marble surface nearby.

Nu stiu la voi cum e, dar eu dupa fiecare masa simt nevoia sa mananc ceva dulce. Parca masa nu e completa fara acel mic moment de rasfat de la final 😋. Desigur, incerc sa am un stil de viata echilibrat si cat mai sanatos, dar sincer… nu mereu am cele mai „ok” deserturi la indemana 🤷‍♀️.

Asa ca mi-am propus sa fac ceva dulce, rapid, dar si cat de cat sanatos — ceva care sa-mi potoleasca pofta de dulce fara sa ma simt vinovata.

Am inceput printr-un mic raid in bucatarie 😅 si am gasit niste faina de migdale ramasa de la niste macarons esuate (haha 😰), un borcan de unt de arahide uitat prin frigider si, evident, ciocolata. Pentru ca, sincer, cand nu e ciocolata… e clar ca e o problema 😅.

ite-sized chocolate-covered brownies topped with sea salt, with one brownie showing a rich, fudgy center, arranged on a marble surface beside a gold box.

Din toate astea am improvizat o reteta super simpla, dar care a iesit peste asteptari. Textura e fina, usor densa, iar combinatia de migdale, ciocolata si unt de arahide e absolut geniala 🤤. Seamana destul de mult cu niste bomboane cu martipan, dar intr-o varianta mai usoara si (zic eu) chiar mai gustoasa!

Sunt perfecte ca mic “treat” dupa masa, de luat la birou sau de oferit intr-o cutiuta fancy 🎁. Arata bine, se fac usor si, cel mai important, satisfac pofta de dulce fara regrete 💛.

Small square chocolate-covered brownie bites sprinkled with sea salt, displayed on a marble surface next to a gold gift box lined with pink tissue paper.

Ingrediente

  • Brownies
  • 120 g unt de arahide fin, neindulcit

  • 85 g miere

  • 20 g cacao

  • 60 g faina de migdale

  • 60 g faina de ovaz

  • 1 lingura esenta de vanilie

  • 1/2 lingurita cafea instant

  • Glazura
  • 120 g cipsuri de ciocolata neagra (54,5%)

  • 1 lingurita ulei de cocos

  • sare de mare

Instructiuni

  • Se incalzeste putin untul de arahide, sa devina mai fluid. (asta se poate face in cuptorul cu microunde, sau la bain-marie)
  • Se adauga toate ingredientele pentru brownies si se amesteca cu o spatula pana cand se formeaza o pasta.
  • Se transfera intr-o tava de 20x20cm tapetata cu folie alimentara, sau in forma din silicon de bomboane dreptunghiulare (eu am optat pentru forma de silicon).
  • Se lasa la racit, in frigider timp de 2-3 ore.
  • Cand sunt gata, se portioneaza dupa preferinta daca pasta a fost adaugata in tava, sau se scot din forma de silicon.
  • Se topeste ciocolata cu untul de cocos la bain-marie si se scufunda cate un brownie, pe rand, in ciocolata.
  • Se transfera pe o tava cu hartie de copt si se adauga cativa fulgi de sare deasupra.
  • Se lasa 15-20 minute in frigider inainte de servit, pana se intareste ciocolata.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.