
Nu stiu la voi cum e, dar eu dupa fiecare masa simt nevoia sa mananc ceva dulce. Parca masa nu e completa fara acel mic moment de rasfat de la final 😋. Desigur, incerc sa am un stil de viata echilibrat si cat mai sanatos, dar sincer… nu mereu am cele mai „ok” deserturi la indemana 🤷♀️.
Asa ca mi-am propus sa fac ceva dulce, rapid, dar si cat de cat sanatos — ceva care sa-mi potoleasca pofta de dulce fara sa ma simt vinovata.
Am inceput printr-un mic raid in bucatarie 😅 si am gasit niste faina de migdale ramasa de la niste macarons esuate (haha 😰), un borcan de unt de arahide uitat prin frigider si, evident, ciocolata. Pentru ca, sincer, cand nu e ciocolata… e clar ca e o problema 😅.

Din toate astea am improvizat o reteta super simpla, dar care a iesit peste asteptari. Textura e fina, usor densa, iar combinatia de migdale, ciocolata si unt de arahide e absolut geniala 🤤. Seamana destul de mult cu niste bomboane cu martipan, dar intr-o varianta mai usoara si (zic eu) chiar mai gustoasa!
Sunt perfecte ca mic “treat” dupa masa, de luat la birou sau de oferit intr-o cutiuta fancy 🎁. Arata bine, se fac usor si, cel mai important, satisfac pofta de dulce fara regrete 💛.

Ingrediente
- Brownies
120 g unt de arahide fin, neindulcit
85 g miere
20 g cacao
60 g faina de migdale
60 g faina de ovaz
1 lingura esenta de vanilie
1/2 lingurita cafea instant
- Glazura
120 g cipsuri de ciocolata neagra (54,5%)
1 lingurita ulei de cocos
sare de mare
Instructiuni
- Se incalzeste putin untul de arahide, sa devina mai fluid. (asta se poate face in cuptorul cu microunde, sau la bain-marie)
- Se adauga toate ingredientele pentru brownies si se amesteca cu o spatula pana cand se formeaza o pasta.
- Se transfera intr-o tava de 20x20cm tapetata cu folie alimentara, sau in forma din silicon de bomboane dreptunghiulare (eu am optat pentru forma de silicon).
- Se lasa la racit, in frigider timp de 2-3 ore.
- Cand sunt gata, se portioneaza dupa preferinta daca pasta a fost adaugata in tava, sau se scot din forma de silicon.
- Se topeste ciocolata cu untul de cocos la bain-marie si se scufunda cate un brownie, pe rand, in ciocolata.
- Se transfera pe o tava cu hartie de copt si se adauga cativa fulgi de sare deasupra.
- Se lasa 15-20 minute in frigider inainte de servit, pana se intareste ciocolata.
Enjoy!