Chec cu Dovleac si Mascarpone / Pumpkin Bread with Mascarpone Frosting

Pumpkin bread with chocolate topping and mascarpone frosting


Pentru mine toamna incepe oficial cand in bucatarie miroase a dovleac copt ๐Ÿฅฐ .

Am facut un obicei ca in fiecare an sa fac cel putin o prajitura cu dovleac. Anul acesta am ales sa fac un chec, dar nu un simplu chec, ci glazurat cu ciocolata (evident) si imbracat in crema de mascarpone.

Gustul de scortisoara cu dovleac copt intr-un blat umed si pufos nu o sa dezamageasca ๐Ÿคค.

In plus, aluatul se poate folosi atat in forma de chec cat si de briose, dupa preferinte. Easy as pie!

Pumpkin bread with mascarpone frosting

Ingrediente

  • 3 oua mici, sau 2 mari

  • 60g zahar alb

  • 60g zahar brun

  • 100ml ulei

  • 250g piure de dovleac

  • 2 lingurite scortisoara

  • 200g faina

  • 1/2 plic praf de copt (5g)

  • 5g bicarbonat de sodiu

  • un praf sare

  • Glazura ciocolata
  • 90g ciocolata

  • 1 lingurita ulei solid cocos

  • Crema
  • 250g mascarpone

  • 40g zahar pudra cu aroma de vanilie

Instructiuni

  • Chec
  • Prima data am facut piureul de dovleac. Am luat un dovleac placintar, l-am spalat, l-am taiat in doua, l-am curatat de seminte si l-am copt. L-am lasat la racit, si cand a fost aproape rece am luat miezul cu o lingura si l-am pus intr-un bol. Apoi l-am pasat cu ajutorul unei furculite.
  • In bolul mixerului am pus ouale, zaharul (ambele tipuri, uleiul si praful de sare. Am mixat pana cand zaharul s-a topit.
  • Am adaugat piureul de dovleac si l-am incorporat usor in compozitie, cu ajutorul unei spatule.
  • Am adaugat ingredientele uscate: faina, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si am amestecat cu miscari circulare si lente pana cand compozitia s-a omogenizat.
  • Am turnat compozitia in tava de chec (12x25cm) si am copt aproximativ 45 minute in cuptorul preincalzit la 170ยฐC (se face testul cu scobitoarea).
  • Cand a fost gata, am scos checul din tava si l-am lasat la racit pe un gratar. (este important sa se raceasca complet)
  • Glazura
  • Am topit ciocolata la foc mic impreuna cu uleiul de cocos.
  • Am turnat-o deasupra checului si am bagat in frigider sa se raceasca complet.
  • Crema
  • Am adaugat branza mascarpone si zaharul pudra in bolul mixerului si am mixat cateva minute pana cand crema s-a aerat.
  • Am pus-o peste glazura de ciocolata si am ornat cu scortisoara si samburi de dovleac.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.