Healthy Energy Pralines

Healthy Energy Pralines

Am avut in plan de mult timp sa incerc niste gustari post-workout si mereu am amanat pentru ca-mi lipsea ingredientul principal, curmalele. Sau cand aveam, le devora *le husband inainte sa apuc eu sa fac ceva 😯 .

Dupa fiecare sedinta de fitness ies de acolo epuizata si lipsita de energie. Daca mai stau si la o ora de cardio dupa fitness, abia ma mai pot misca apoi. Nu inteleg de ce lumea zice ca a face miscare iti da energie dupa, eu sunt extenuata de fiecare data. Daca trebuie sa muncesc dupa sala, rezist doar cu energizant sau un shot de espresso scurt 😀 .

In general, dupa ce ies de la sala optez pentru un baton cu proteine, sau un shake cu proteine. Dar ambele mi se par exagerat de dulci asa ca m-am gandit sa-mi fac propriile “bombe” de energie.

Nu sunt in varianta finala, inca mai lucrez la “formula magica”, dar sunt foarte gustoase si satioase, perfecte si ca snack intre mese.

Energy Bites

Am inceput cu cantitati mici, reteta fiind in proba momentan, si au iesit 15 praline din urmatoarele cantitati:

– 20 de curmale hidratate (eu le-am lasat in apa de seara pana dimineata, dar le puteti lasa doar 2-3 ore)
– 2 patratele de ciocolata amara 85%
– 1 lingura unt de arahide
– 1 lingura fulgi de ovaz
– 1 lingura amestec de seminte (dovleac, pin, floarea soarelui)
– 1 lingura fulgi de cocos + inca 2 linguri pentru decor
– 1 lingurita cacao

Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana s-au maruntit foarte bine (ciocolata nu s-a maruntit perfect, data viitoare ma gandesc sa o dau prin razatoare). Aluatul trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi modelat cu mana. Daca nu are consistenta dorita, se mai adauga fulgi de cocos sau de ovaz.

Am format bilutele si le-am dat prin fulgi de cocos.

Post-workout Energy Bites

Se pastreaza cel mai bine in frigider.

Daca le doriti mai dulci, puteti adauga miere sau sirop de artar. Pentru mine au iesit perfecte fara alti indulcitori 🙂 .

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.