Prajitura cu Caise, Prune si Ricotta

Prajitura cu caise, prune si ricotta

Tot mai des apare in retetele mele branza Ricotta. Cred ca a devenit preferata mea in vara asta. E usoara, dulceaga, cremoasa si merge cu orice, fie desert sau fel principal de mancare πŸ™‚ .

Cum caisele si prunele sunt fructele de sezon, m-am gandit sa incerc sa le combin intr-o prajitura rapida. Intotdeauna mi-a placut pandispanul cu fructe, usor si rapid de preparat, dar de data asta am optat pentru ceva mai sofisticat, dar la fel de simplu de facut.

Apricot, plum and ricotta cake

Pentru aluat:
– 5 oua
– 6 linguri zahar
– 2-3 linguri de ulei
– 7 linguri faina
– un iaurt mic (140g)
– un praf de copt
– un praf de sare
– o lingura esenta de vanilie

Pentru crema de branza:
– 250g Ricotta
– 2 oua mici, sau unul mare
– 1 lingura zahar vanilat
– o lingurita esenta de vanilie

Pentru decor
– 7 caise
– 5 prune

Prajitura cu prune, caise si branza ricotta

Am preparat aluatul: am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat restul ingredientelor si am mixat pana a rezultat un aluat de cosnsitenta unei smantani tari.

Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Am preparat crema de branza mixand toate ingredientele si am adaugat-o cu lingura peste aluat, din loc in loc.

Deasupra am pus fructele taiate in sferturi (fara samburi, evident).

Am dat tava (20X30cm) la cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30 minute (se face testul cu scobitoarea).

Apricot, plum and ricotta cheese cake

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.