Aceasta prajitura ma scoate mereu din impas. Am facut-o de nenumarate ori pentru diverse ocazii: la zile de nastere, la o nunta, de Revelion, musafiri de weekend etc. Este simplu de facut si intotdeauna iese perfecta. Este una din preferatele mele.
Ingrediente pentru 2 Blaturi (pentru tava 30cm X 40cm)
– 6 oua
– 4 linguri de zahar
– 1/2 plic praf de copt
– 50 ml lapte
– 3 linguri faina
– 3 linguri gris
– 3 linguri cacao
– 100 ml ulei
– 2 linguri miere
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul pana acestea de deschid la culoare si-si dubleaza volumul. Se adauga laptele si se mixeaza in continuare pana zaharul este topit in totalitate. Se adauga pe rand mierea, uleiul, faina, grisul, cacaoa si praful de copt si se mixeaza pana se amesteca toate ingredientele.
La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus foarte usor.
Se imparte compozitia in 2 tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 10-12 minute.
Crema
– 300 ml frisca lichida indulcita
– 4 plicuri zahar vanilat
– 100g unt
– 20g gelatina
– 3 linguri miere
– 300 ml lapte
Intr-o cratita se adauga untul si laptele si se pune pe foc mic pana cand se ajunge la o temperatura inainte de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga mierea. Dupa ce aceasta este topita, se adauga gelatina hidratata inainte intr-un pahar cu apa rece. Se lasa compozitia la racit.
Intr-un bol se bate bine frisca impreuna cu zaharul vanilat. Se adauga compozitia de mai sus si se mai mixeaza cateva secunde pana se omogenizeaza compozitia.
Crema se baga in congelator pentru aproximativ o ora sau in frigider timp de 2 ore. Se verifica din cand in cand sa nu se intareasca prea tare.
Cand ajunge la consistenta unei smantani, este gata de pus intre blaturi. Prajitura trebuie sa stea la frigider inca o ora inainte de a putea fi servita.
Enjoy!