Reteta Rulada Snickers / Snickers Roll Cake Recipe

Homemade snickers roll cake recipe

In ultimul an am facut multe retete cu caramel si ma declar fan inrait. Dau vina pe prietenele mele care-mi trimit mereu poze cu diverse deserturi avand in compozitie caramel, sunt sigura ca ele mi-au alimentat obsesia 😀 . Am facut multe retete, dar nu toate au ajuns aici pe blog pentru ca au disparut foarte repede si nu am apucat sa le fac poze.

Rulada Snickers am vazut-o pe instagram si mi-a placut foarte mult cum arata. Stiam ca voi face niste oameni fericiti cu reteta asta, asa ca nu a trebuit sa ma gandesc de doua ori.

Dupa ce am finalizat reteta si am gustat, cred ca singurul lucru pe care l-as face diferit data viitoare ar fi sa adaug o cantitate mai mare de caramel 😆 , in rest a iesit perfect.

Ingrediente

  • 5 oua

  • 3 linguri faina (90 g)

  • 2 linguri cacao (30g)

  • 5 linguri zahar (100g)

  • 3 linguri ulei (30 ml)

  • esenta vanilie

  • caramel
  • 250g zahar

  • 200ml frisca lichida

  • 120g unt

  • 150 g arahide coapte si sarate

  • crema
  • 300g crema branza Philadelphia

  • 50g zahar pudra vanilinat

  • 150ml frisca lichida indulcita

  • glazura
  • 200g ciocolata

  • 40ml ulei cocos

  • 100g arahide coapte

Snickers roll cake before topping
Snickers roll cake covered

Instructiuni

  • Preparare blat
  • Am folosit acelasi blat ca pentru Rulada cu vanilie, asa ca am urmat aceleasi instructiuni.
  • Preparare caramel
  • Am pus zaharul intr-o cratita pe foc, la foc mic pana s-a topit si caramelizat (atentie sa nu se arda).
  • Am adaugat untul si smantana de gatit si am amestecat rapid pana s-au incorporat.
  • Am lasat sa fiarba timp de 10 minute si apoi am adaugat arahidele, am dat deoparte sa se raceasca.
  • Prepararea cremei
  • Am adaugat toate ingredientele in bolul mixerului si am mixat cateva minute pana cand crema s-a intarit.
  • Prepararea glazurii
  • Am topit ciocolata la fox mic impreuna cu uleiul de cocos.
  • Am luat de pe foc si am adaugat arahidele maruntite cu un cutit.
  • Asamblarea ruladei
  • Toate ingredientele trebuie sa fie complet racite inaintea asamblarii.
  • Am desfacut usor blatul si am intins caramelul. Peste caramel am adaugat crema si am rulat.
  • Am invelit rulada in folie alimentara si am dat-o la frigider pentru cateva ore (ideal de pe o zi pe alta).
  • Dupa ce am scos-o din frigider, am turnat glazura si m-am asigurat ca am acoperit toata rulada.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.