Crème à la Crème

Prajitura Creme a la Creme

M-am indragostit de prajitura asta de indata ce am vazut o poza cu ea pe nu-stiu-ce site, ca altfel as fi postat sursa 🙂 . Consider combinatia alb-negru perfecta pentru o prajitura. Cu cat mai mult negru (chocolate I mean 😉 ) cu atat mai bine.

Am facut-o de nenumarate ori, dar doar acum am reusit sa-i fac si poza inainte sa dispara din tava 😀 . Si prin “acum” ma refer de Revelion, ca nu, nu am facut-o azi.

Dar sa trecem la treaba, eu la scris, voi la prajiturit 😉 .

Pentru o tava cu dimensiunea 20cm X 30cm:

Blat
– un plic Crème Olè dr Oetker de ciocolata
– 6 oua
– 4 linguri de zahar

Crema
– un plic Crème Olè dr Oetker de vanilie
– 300ml frisca lichida indulcita
– 100ml lapte

Glazura
– 50g ciocolata amara 85%
– 30g ciocolata alba
– aproximativ 50ml frisca lichida
– 30g unt

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana zaharul se topeste. Se adauga galbenusurile amestecate inainte, apoi praful de Crème Olè si se amesteca incet, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia. Aceasta se toarna in tava unsa cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 15-20 de minute. Pentru a verifica daca blatul este copt, apasati cu un deget si daca revine la forma initiala atunci e gata. Blatul o sa aiba consistenta unui “burete” 🙂 .

Crema se prepara foarte usor, se amesteca toate ingredientele si se mixeaza. Dupa 1 sau 2 minute de mixat ar trebui sa se intareasca bine de tot.

Pentru glazura, ciocolata si untul se pun pe foc mic la topit. Cand sunt gata omogenizate, se adauga frisca lichida putin cate putin, pana glazura capata o consistenta cremoasa dar usor fluida. Aici trebuie sa va jucati cu cantitatea de frisca pentru ca depinde foarte mult si de ciocolata pe care o folositi. Din experienta mea, prefer sa pun un pic mai multa frisca lichida pentru a evita ca glazura sa se intareasca prea tare si sa nu mai pot taia prajitura.

Asamblarea e simpla, evident 🙂 . Tineti cont ca blatul sa fie rece inainte sa puneti crema.

Prajitura se pastreaza in frigider.

Enjoy!

3 Comments

  1. Glazura cand se pune? imediat ce este gata, sau? Multumesc!

Leave a Reply to Antonia Cancel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.