Chocolate Pudding

Zilele astea am primit cadou un set de boluri termorezistente roz cu buline :), intocmai pe gustul meu. Si de atunci imi tot imaginez diverse feluri de mancare ce pot fi gatite in bolurile respective.
Dar cum azi e duminica, si duminica nu se numara caloriile :D, m-am gandit la un desert.

Budinca de ciocolata, cu multa ciocolata 🙂

chocolate-pudding
Pentru 4 portii:

– 500 ml lapte
– 2 galbenusuri
– 2 linguri de zahar brun
– 2 linguri cacao
– 2 linguri de amidon
– o tableta ciocolata amara (de la 75% in sus 🙂 )
– o lingurita cafea
– o lingurita esenta vanilie

1. Intr-o cratita se amesteca zaharul, cacaoa, galbenusurile, amidonul, cafeaua si laptele. Se pun pe foc.

2. Cand da primul clocot, se ia de pe foc si se adauga ciocolata. Se amesteca bine pana cand ciocolata se topeste.

3. Se pun formele de budinca intr-o tava adanca. Se toarna apa in tava pana acopera 3/4 din inaltimea formelor.

4. Se toarna compozitia in forme, printr-o sita, pentru a elimina eventualele cocoloase formate la fierbere.

5. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 35-40 de minute.

6. Se serveste rece cu frisca, fructe, menta sau mai multa ciocolata :D.

Enjoy!

3 Comments

  1. Duminica nu se numara caloriile!? Acum zici? :))

    O sa-mi iau budinca la plic si o sa fac si asta, sa vad diferenta 😀

  2. Deci trebuie sa merit :))

Leave a Reply to Loredana Arion Cancel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.