Homemade Pizza

Homemade pizza

De fiecare data cand fac pizza acasa, imi aduc aminte de prima mea pizza. Blatul a fost un esec, am uitat sa pun ulei. Deci imaginati-va ce a iesit din faina si apa. Mai mai ca-ti rupeai dintii in el. Stiam ca lui *le husband ii place pizza picanta si am folosit sos chili ca baza peste blat. Deci iute ca focul. Si pe langa toate astea, am pus si o gramada de legume si carne, ca na, sa fie! Oribila era. Dar cu toate astea *le husband s-a incumetat sa manance din ea si acum, cu fiecare ocazie, povesteste prietenilor prin ce chinuri a trecut el ca eu sa ajung o bucatareasa priceputa πŸ˜€ .

A slice of homemade pizza

In timp am tot adaptat reteta pana cand am reusit sa fac un blat care ne multumeste pe amandoi, cumva intre thin & crispy (cum ii place lui) si fluffy (cum imi place mie).

Compozitie blat pentru tava 30 x 40 cm:
– 2 cani faina
– o jumatate lingurita sare
– un plic de drojdie uscata
– 1/2 cana apa calda (aproape fierbinte)
– 1/2 cana ulei (sau mai mult, depinde cum se desprinde aluatul)

Nu am masina de pregatit aluatul, asa ca il fac eu de la inceput pana la sfarsit. Am pus intr-un bol faina, drojdia si sarea. Am turnat apa si am amestecat usor, apoi uleiul putin cate putin.

Am inceput sa framant aluatul cu mana si din cand in cand am mai adaugat cate putin ulei. Dupa ce am incorporat tot uleiul, am framantat aproximativ 15-20 minute (cu cat mai mult, cu atat mai bine πŸ™‚ ).

Tip: Daca aluatul nu se desprinde de pe peretii vasului sau de pe mana, inseamna ca mai trebuie ulei.

La sfarsit l-am acoperit cu un servet curat si l-am lasat langa o sursa de caldura la dospit. Dureaza cam 20-30 minute pana cand isi dubleaza volumul si este gata pentru copt.

Partea faina la pizza e ca pui pe ea ce ai in frigider πŸ™‚ . Eu am pus cateva felii de piept de curcan, porumb, rosii cherry, ardei capia, ceapa si cascaval.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.