Apple Crumb Cake

apple-crumb
Sau noua preferata a le husband-ului πŸ˜€ .
Merge foarte bine la micul dejun alaturi de un iaurt, sau la ceaiul de dupa-amiaza, sau chiar si dupa o sedinta de fitness πŸ™‚ .

O sa incerc sa scriu reteta, si cum a fost o inventie pe moment, sper ca nu uit niciun ingredient πŸ™‚ .

Asadar, pentru tava cu dimensiunile 20 x 30 cm:

– 4 oua
– 5 linguri de fulgi de ovaz
– 3 linguri de faina
– 2 linguri de zahar + 2 linguri de zahar brun
– o lingura de miere
– o lingura ulei
– o lingurita esenta de vanilie
– 2 linguri frisca lichida (se poate inlocui si cu lapte, eu nu aveam)
– o lingurita praf de copt
– 50 gr. unt
– 8 mere
– un varf de lingurita de scortisoara

Pentru decor:
– 2 linguri fulgi de migdale
– 2 linguri fulgi de ciocolata neagra (ca doar nu puteam face prajitura fara ciocolata sau cacao πŸ˜€ )

Si incepe distractia:

1. Se curata merele si se taie cubulete.

2. Zaharul brun se pune intr-o cratita pe foc, pana incepe sa se caramelizeze, apoi se adauga untul si merele. Se lasa pe foc 2-3 minute.

3. Intr-un bol se adauga ouale si zaharul si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana compozitia devine omogena.

4. Se toarna compozitia in tava, deasupra se adauga merele si se presara fulgii de migdale si cei de ciocolata.

5. Se coace timp de aproximativ 30 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.