Orangettes

De cand suntem in Cluj, ne-am facut un mic ritual ca de fiecare data cand mergem in Iulius mall, neaparat facem o vizita la Coffee Beans – un magazin mic incarcat cu ciocolata si cafea. E imposibil sa pleci cu mana goala de acolo. Si micile placeri ale *le husband-ului sunt orangettele, neaparat cu ciocolata cu lapte, ca de la cea amara stranuta 😀 .

Azi m-am gandit sa incerc sa le fac eu, acasa, from scratch. Ce poate fi asa de greu? Niste coji de portocale date prin ciocolata…

Well, greu n-a fost, dar tot procesul e atat de time consuming, incat am petrecut jumatate de zi in bucatarie. Nu ma plang, au iesit exact ca cele pe care le cumparam, deci satisfaction level 9999.

Ingrediente:
– 5 portocale
– 1+1/2 cana zahar
– 400g ciocolata

Am folosit cojile de la 5 portocale. Mi-am dat seama ca vor iesi mult prea multe decat estimasem eu, dar m-am incapatanat sa le pastrez pe toate 🙂 .

Am spalat portocalele si le-am decojit.

Apoi am curatat excesul de coaja alba (nu stiu daca are o denumire anume).

Le-am taiat felii subtiri,

si le-am pus la fiert pentru 15 minute (procesul asta se face pentru a elimina amaraciunea din coji).

Apoi le-am luat de pe foc si le-am pus sub jet de apa rece.

Intr-un alt vas am facut siropul: 1+1/2 cana zahar impreuna cu 1+1/2 cana apa (in cazul in care faceti o cantitate mai mica de portocale, pastrati ratia de 1:1 pentru zahar si apa).

Am pus siropul la fiert si cand a dat in clocot, am adaugat cojile de portocale.

Am lasat sa fiarba 50 minute, timp in care am amestecat din cand in cand.

Cand au fost gata, le-am scos pe un gratar si le-am lasat la uscat langa geamul deschis. Tot procesul de uscare dureaza cateva ore, eu le-am lasat vreo 3 ore (data viitoare o sa le las peste noapte).

Am topit ciocolata la bain marie, iar cu ajutorul unei furculite am dat cojile prin ciocolata si le-am asezat pe o hartie de copt.

Dupa ce s-au intarit, le-am depozitat in recipiente le-am mancat 😀 .

Enjoy!

Share on Facebook24Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
Posted in Dulciuri diverse / Sweets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Translate »