Mini-tarte cu crema de branza, capsuni si bezea

Mini tarte cu capsuni, branza si bezea

Mini-tartele mi se par cele mai dragute deserturi. Cu cat mai colorate, cu atat mai bine 🙂 .

Aluat pentru 5 tarte cu diametru de 10cm:

– 5 linguri faina
– o lingura cacao
– o lingura zahar
– un ou
– aprox. 75g unt

Am pus toate ingredientele in robot si am mixat cateva minute. Am format o bila din aluat, l-am pus intr-o folie de plastic si l-am bagat in frigider pentru 30 de minute.

L-am scos, am rupt o bucata de aluat si am presat-o cu mana in forma de tarta pana am acoperit toata forma. Am repetat procesul de 5 ori (ca doar pentru 5 forme s-a ajuns aluatul).

Mini-tarte intinderea aluatului

Le-am dat la cuptorul preincalzit la 150°C pentru 10 minute.

Intre timp am prearat crema:
– 200g branza Philadelphia
– 2 linguri amidon de porumb
– un galbenus de ou
– 3 linguri rase zahar
– 50ml frisca lichida

Le-am pus pe toate intr-un bol si le-am mixat pana s-au omogenizat toate ingredientele.

Am scos tartele din cuptor si le-am umplut cu crema de branza. Le-am bagat inapoi in cuptor pentru inca 10 minute, la aceeasi temperatura.

Intre timp am pregatit bezeaua din 2 albusuri si 2 linguri de zahar. Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si am mai batut pana s-a topit.

Tarte cu crema de branza si capsuni

Am scos tartele din cuptor, le-am lasat la racit si le-am scos din forme.

Le-am asezat intr-o tava de cuptor, deasupra am adaugat 5-6 capsuni taiate felii si cate o lingura, doua de bezea.

Le-am dat din nou la cuptor pentru inca 10 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am savurat alaturi de si mai multe capsuni 🙂 .

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.