Lemon Pudding Cake

Lemon pudding

Nu as fi crezut ca o sa-mi placa asa mult un desert fara pic de ciocolata pana nu am incercat reteta asta. Recunosc ca pana acum am folosit lamaile doar in limonada, sau uneori la o mancare cu peste, dar niciodata intr-un desert.

Acest tort-budinca a urcat rapid in topul preferintelor mele, dar dupa soufflé-ul de ciocolata of course 😀 .

Are o consistenta foarte interesanta, deasupra o crusta usor crocanta si jos o crema densa de budinca. Este incredibil de refreshing si abia astept sa o refac si la vara intr-o zi calduroasa 😉 .

Reteta este foarte usor de preparat si nu gasesc niciun motiv pentru care ati putea da gres, dar ca va trebui sa asteptati aproximativ 2 ore pana sa savurati rezultatul final 🙂

O sa aveti nevoie de:

– sucul de la 3 lamai
– o lingura coaja de lamaie
– 2 linguri rase de faina
– 7 linguri zahar
– 3 oua
– 50g unt la temperatura camerei
– o cana lapte
– o lingura esenta vanilie
– un praf de sare

Lemon pudding cake

Am pus untul intr-un bol cu 5 linguri de zahar si le-am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat galbenusurile pe rand, unul cate unu, si am mixat pana s-au omogenizat cu crema de unt. Am adaugat faina, sarea si lamaia rasa. La sfarsit am pus laptele, sucul de lamaie si esenta de vanilie si am mixat cateva secunde. Am dat deoparte.

Intr-un alt bol am batut albusurile spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase.

Cu o lingura, am incorporat albusurile in compozitia de mai sus, mestecand usor.

Am turnat compozitia in forme de budinca si le-am asezat intr-o tava inalta in care am turnat apa fierbinte pana la jumatatea formelor.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 160°C timp de aproximativ 60 de minute. Sunt gata cand deasupra se face o crusta aurie.

Se lasa la racit aproximativ o ora si se pudreaza cu zahar pudra.

Lemon pudding cake bite

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.