Fresh Peach Cobbler

Aseara am dat o fuga pana in piata pentru a reface stocul de cirese si visine si mi-au sarit in ochi niste piersici tare apetisante 🙂 . Am ales cateva dintre cele mai tari si mai parfumate, cu gandul ca o sa gasesc o reteta pentru a le folosi.

Peaches

Si din click in click am dat peste aceasta reteta de peach cobbler tare interesanta pe care trebuia sa o incerc.

Am curatat 8 piersici, le-am taiat felii si le-am pus intr-un castron peste care am adaugat 3 linguri de zahar. Le-am lasat 30-40 de minute, timp in care am amestecat din cand in cand pentru a se topi zaharul.

Slices of peaches

Apoi le-am pus intr-o sita si le-am lasat pana s-a scurs tot sucul. Am pastrat doar o jumatate de cana de suc, peste care am adaugat o lingura de amidon de porumb si sucul de la o jumatate de lamaie.
Am pus din nou piersicile in castron, am adaugat sucul peste ele si le-am amestecat bine. Ideal ar fi sa le puneti intr-o tava de sticla, dar eu neavand asa ceva am folosit o tava de lut. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 230 de grade Celsius si le-am lasat aproximativ 10 minute, pana cand au inceput sa se faca bule pe margine.

Peach Cobbler bubbles

Intre timp se pregateste “the biscuit topping”. 80 grame de unt taiat bucati mici se mixeaza cu 3 linguri de zahar. Se adauga 14 linguri de faina, 1 lingurita de praf de copt si un varf de lingurita de bicarbonat. Aluatul este unul nisipos, ca niste biscuiti maruntiti. La sfarsit se adauga un iaurt mic (140ml) si se amesteca cu o lingura pana cand aluatul devine omogen. Se formeaza 6 bulgari din aluat si se pun peste piersici. Deasupra se presara o lingurita de zahar peste aluat.

Peach Cobbler Before

Se da tava din nou la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aramie.

Peach Cobbler After

Si rezultatul final, servit pe balcon in razele soarelui 😀 :

Peach Cobbler

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.